18/06/2016

Halalan Toyyiba

As Salam..
Salam ramadhan kareem..
menu iftar ke11..
Semenjak kebelakangan ini..akak memang tak/kurangkan makan ayam. akak lebih suka mkn makanan laut, daging dan telor. setiap kali nampak masakkan ayam..terutama masakkan orang lain..tak kiralah dirumah kenduri atau di kedai makan..akak akan rasa loya. dan tekak dah tak boleh terima. semuanya kerana viral tentang pengendalian memproses ayam yang di ragui. 
alhamdhulillah.. akak dah dapat satu tempat menjual ayam yang di jamin halal. Selain Az Zain ada satu tempat di Shah Alam ini. Ayam yang di ternak sendiri dan di proses sendiri olih orang Melayu/Islam. memang rasa yakin 100%.
yoklah.. kita pelan2 membuat satu pendekatan.. mencari yang halalan toyyiba.. 
mencari yang halal itu fardhu..
 


selalunya anak akak selepas makan ayam..akan rasa gatal2..disebabkan alergik.
alhamdhulillah..selepas makan ayam kampung tak gatal lagi..

 badak berendam..
cerita badak berendam ada di sini..

tumis buncis dan taugeh.. 
 
ulang masak kali ke4 dah..hehe



1 comment:

  1. Petai ikan bilis tu sedapnya KY....jaranglah beli petai sebab mcm terasa mahal sangat haha....

    Setakat ni saya boleh lagi telan ayam KY....
    Yelahkan mencari yg halal tu kan wajib

    ReplyDelete